Küsitlus: Põlissoomlased on jätkuvalt Soome populaarseim erakond

BNS
Copy
Põlissoomlaste kampaaniatelk Narinkkatori väljakul on paigutatud strateegiliselt teiste erakondade infopunktidest eemale.
Põlissoomlaste kampaaniatelk Narinkkatori väljakul on paigutatud strateegiliselt teiste erakondade infopunktidest eemale. Foto: Hanna-Hulda Reinkort/Postimees

Põlissoomlased on jätkuvalt Soome populaarseim erakond, kuigi nende toetus vähenes protsendipunkti võrra, selgus rahvusringhäälingu Yle tellitud küsitluse tulemustest neljapäeval.

Põlissoomlasi toetab praegu 23,3 protsenti küsitletutest. Opositsioonis olev Koonderakond (Kokoomus) jätkab teisel positsioonil, kuid nende toetus on eelmise arvamusuuringuga võrreldes langenud 1,8 protsendipunkti 17,5 protsendile.

Peaminister Sanna Marini sotsiaaldemokraatide toetus on 16,0 protsenti ja rohelistel 13,3 protsenti. Mõlema populaarsus on tõusnud protsendipunkti võrra.

Keskerakonna (Keskusta) toetus pöördus taas langusesse, vähenedes 1,2 protsendipunkti ja on nüüd 10,8 protsenti. Erakond on lähedal kõigi aegade nõrgimale tulemusele, kui mullu novembris oli toetus vaid 10,6 protsenti.

Vasakliidu populaarsus püsib 8,3 protsendi tasemel. Soome Rootsi Rahvaparteid toetab 4,4 protsenti, kristlikke demokraate 3,0 ja erakonda Liike Nyt 1,3 protsenti.

Küsitluse viis 13. jaanuarist 4. veebruarini läbi Talkoustutkimus ning selles osales umbes 2900 soomlast. Lubatud veamäär oli kaks protsendipunkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles