Saksa presidendi laenuskandaal saab üha hoogu juurde

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa president Christian Wulff.
Saksa president Christian Wulff. Foto: SCANPIX

Saksamaa president Christian Wulff sattus eile uuesti kriitikatule alla, kuna püüdis väidetavalt takistada ajalehel avaldamast lugu, mis puudutas tema eralaenu detaile, vahendab AFP.

Wulff jättis väidetavalt automaatvastaja teate ajalehe Bild peatoimetajale, ähvardades väljaandega kõik kontaktid katkestada, kui lugu ilmuma peaks, vahendab Süddeutsche Zeitung.

Väidetava kõne tegi Wulff 12. detsembril, päev enne seda, kui ajalehes ilmus lugu presidendi poole miljoni euro suurusest laenust.

Eile avaldas Bild kodulehel oma versiooni juhtunust, kinnitades, et Wulff jättis peatoimetaja mobiiltelefoni kõneposti pika teate. Avalduses seisis veel, et president oli majalaenu uurimise tõttu raevus ja ähvardas muude asjade seas vastutavat ajakirjanikku kriminaalsete tagajärgedega.

Enne algse artikli avaldamist küsis Bild ka Wulffilt kommentaari, mille mees alguses ka andis, kuid võttis selle hiljem tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles