Krimmi pealinn võib jääda veeta (4)

Copy
Krimmis kolmekuningapäeva tähistamisele toodud veeauto.
Krimmis kolmekuningapäeva tähistamisele toodud veeauto. Foto: Sergei Malgavko/TASS/Scanpix

Annekteeritud Krimmi pealinna veevarud võivad ammenduda saja päeva pärast ja soe vesi keeratakse tööpäevadeks kinni.

Krimm sai 85 protsenti oma veevarudest Dnepri jõest Põhja-Krimmi kanali kaudu. Kui Venemaa 2014. aastal poolsaare annekteeris, sulgesid Ukraina võimud Krimmi veega varustava kanali.

Simferopoli varustavad veega kolm veehoidlat, mis on praegu kolmandiku täituvuse juures. Kui linna veetarbimine ei muutu, kestab Simferopoli veevaru veel ainult 90-100 päeva, lausus linna veeameti juht Igor Vail linnavalitsuse kohtumisel.

Simferopol võtab alates 10. veebruarist kasutusele veetarvitamise piirangud, teatas linnavalitsuse juht Elena Protsenko. Vesi keeratakse lahti hommikul ja õhtul ning sooja vett hakkab kraanist tulema vaid nädalavahetusel.

«Piirangud ei hakka mõjutama ühiskondlikult olulisi paiku nagu haiglaid, koole, laesteaedu jne,» tsiteeris Kommersant Simferopoli teabeameti juhti Andrei Tšernitšenkot.

Krimmi teaduste akadeemia presidendi Viktor Tarasenko sõnul tuleneb vähenenud veevaru teisest järjestikusest vähese lumega talvest ning eelmise aasta kuivast suvest ja sügisest.

«Halb õnn vihmaga. Kahjuks ei ole viimastel aastatel tulnud välja midagi sisulist uute alternatiivide leidmise ja kasutusele võtmise mõttes,» lisas Tarasenko.

Eelmisel kuul kritiseeris Venemaa president Vladimir Putin Krimmi ametnikke suutmatuse eest poolsaare veeprobleeme lahendada.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles