Zelenskõi: Ukrainast saab e-riik (1)

Copy
Ukraina Volodõmõr Zelenskõi Šveitsis Davosi majandusfoorumil 22. jaanuaril 2020.
Ukraina Volodõmõr Zelenskõi Šveitsis Davosi majandusfoorumil 22. jaanuaril 2020. Foto: AFP / Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi tahab kodanike ja valitsuse vaheliste toimingute viimist digitaalsele platvormile, see puudutab iseäranis internetihääletuse kasutamist presidendi, parlamendi ja kohalikel valimistel. 

«Üldiselt on meie eesmärk tagada, et kõik tegevused riigiga saaks läbi viia tavalise nutitelefoniga ja internetis. Iseäranis hääletamist. See on meie unistus ja me muudame selle reaalsuseks presidendi, parlamendi või kohalikel valimistel. See on väljakutse. Ambitsioonikas, kuid saavutatav,» ütles Zelenskõi Kiievis neljapäeval.

Projekt Riik Nutitelefonis muudab valitsuse suhtumist kodanikku ja säästab kodanike aega, raha ja närvisüsteemi, ütles Zelenskõi. 

President lisas, et digitaliseerumise ees on tõkkeid, sealjuures iganenud seadusandlus, vastupanu ametnikelt ja Ukraina puudulik internetimaht. 

«Kuid meil on kõige tähtsam asi olemas - andekad inimesed, kes on võimelised eesmärki saavutama, muudatusi looma. Inimesed ütlevad, et selleks on vaja ka poliitilist tahet. Mul on seda. Seega saab meil olema e-riik,» ütles Zelenskõi. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles