«Vremja» kordas vandenõuteooriat, et Trump lõi koroonaviiruse (8)

Copy
Õpilased Indoneesias koroonaviirust kujutava plakatiga.
Õpilased Indoneesias koroonaviirust kujutava plakatiga. Foto: ANTARA FOTO/REUTERS/Scanpix

Eileõhtuse «Vremja» eetris esitas saatejuht Kirill Kleimenov teooriat, et uue koroonaviiruse loomise taga on USA president Donald Trump.

Kleimenov kordas Venemaa Kanal 1 õhtuses uudistesaates vandenõuteooriat, mille alusel ei ole koroonaviirus 2019-nCoV pärit Hiina metsloomadelt, vaid töötati välja Ühendriikide laborites president Trumpi korraldusel.

Teooria paikapidavuse tõestamiseks väitis saatejuht, et kõik vihjed on peidus viiruse nimes.

«Sõna päritolust saab viiruse päritolu selgemaks. Mis on selle nimi? Koroonaviirus. Võtame sõna «kroon». See on selle nime aluseks ja see tuleb esimesena,» lausus Kleimenov.

«Mida tegi Donald Trump, president Ameerikas, mis on Hiina peamine rivaal maailmas, oma varasemas elus? Täpipealt, ta jagas kroone oma kuulsal iludusvõistlusel. Seega on koroonaviiruse päritolu, ja mis veelgi tähtsam, selle kasutamise eesmärgid, saanud täiesti selgeks,» jätkas saatejuht põhjendustega, tunnistades küll, et tegu on siiski vandenõuteooriaga.

Kuigi koroonaviirused said tõesti nime oma kuju järgi, mis meenutab krooni, siis koroonaviirustel on avastatud kümneid erinevaid vorme enne praeguse 2019-nCoV viirusetüübi puhangut.

Uude koroonaviirusesse on haigestunud üle 28 000 inimese ja üle 560 inimese on haiguse tagajärjel surnud. Venemaal on seni kinnitatud kaks koroonaviiruse juhtumit.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles