Tate'is lapse alla tõuganud teismelisel oli soov tappa (1)

Copy
Jonty Bravery.
Jonty Bravery. Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Kuueaastase poisi Londoni Tate Moderni galerii kümnendalt korruselt alla tõuganud teismeline oli öelnud oma hooldajatele varem, et tahab kedagi tappa.

Rünnaku ajal 17-aastane Jonty Bravery tunnistas üles tapmiskatse pärast Prantsuse päritolu lapse allatõukamist Tate'i vaateplatvormilt eelmise aasta augustis. Kuueaastane poiss viibis juhtumi järel mitu kuud intensiivravil.

BBC ja Daily Maili kätte sattunud 2018. aasta salvestised vestlustest Bravery hooldajatega annavad mõista, et võimalused rünnakut ära hoida lasti käest.

«Mul on peas, et järgmise paari kuu jooksul pean ma kellegi tapma,» lausus Bravery vestluses, milles kirjeldas soovi kedagi Londoni kõrghoonelt alla lükata.

«See võib olla Shard, see võib olla ükskõik mis, peaasi, et see on kõrge objekt ja ma saan minna üles, seda külastada ja siis kellegi sealt alla lükata ja ma tean kindlalt, et nad surevad, kui kukuvad sada jalga,» lausus Bravery.

Endine hooldustööline, kes meediale salvestise toimetas, ütles BBCle, et see ei olnud esimene kord, kui Bravery oli oma plaanist rääkinud.

«Oli mõningaid intsidente, mis hõlmasid teiste inimeste vigastamist, eluhävitavaid juhtumeid, mida ta oli oma peas kavandanud,» lausus hooldaja.

Hooldusfirma Spencer & Arlingtoni sõnul ei olnud neil salvestiste olemasolust aimugi. Autismidiagnoosiga Bravery oli rünnaku ajal hooldusravil. Väidetavalt oli ta ööpäevaringse jälgimise all oma Londoni korteris.

Salvestisel selgitab Bravery, et on oma olukorrast tüdinud ja loodab, et ta pannakse vangi. Vahistamise järel väitis ta politseile, et pani rünnaku toime, et näidata oma rahulolematust vaimse tervishoiu teenusega.

Hooldustöötaja väitis BBCle, et oli rääkinud Bravery avaldustest vanemale kolleegile ning mänginud salvestise ette ka ühele teisele Bravery eest hoolitsevale isikule. Mõlemad isikud eitavad seda.

Spencer & Arlington teatas avalduses BBCle, et pole mingeid tõendeid, et Bravery võis hooldustöötajatele oma plaanist rääkida.

Detsembris sai õnnetuses kannatanud poiss tagasi kõnevõime. Kuueaastase raviks on kogutud praeguseks ligi 200 000 dollarit.

Praegu 18-aastane Bravery on tunnistanud end süüdi tapmiskatses ja kohtuistung  toimub sel kuul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles