Britt karantiinis kruiisilaeval: info saame internetist, aga mitte meeskonnalt

Postimees
Copy
David Abel koroonaviiruse tõttu karantiinis oleval laeval
David Abel koroonaviiruse tõttu karantiinis oleval laeval Foto: David Abel Facebook

Üks Diamond Princess kruiisilaeva reisijatest kommenteeris sotsiaalmeedias, et laevameeskond ei anna reisijatele piisavalt teavet. Samuti selgitab ta, et värskes õhus jalutamine on ajaliselt piiratud - 90 minutit ja seda järelvalve all.

Kokku on laeval 3700-st turistist nüüdseks nakatunud 61 inimest. Nakatunud on 11 USA kodanikku, seitse austraallast ja kanadalast, kolm hiinlast, 28 jaapanlast. 

19-nda veebruarini kestev karantiin on tekitanud laevareisijates stressi. Üht turisti märgati laeva välitekil näitamas Jaapani lippu, millel kirjas «ravimite puudus», teist märgati lehvitamas sildiga «USA, aita meid!».

Laeval viibiv Ühendkuningriigi kodanik David Abel kirjeldas sotsiaalmeedias, kuidas turistidel lubatakse poolteist tundi tekil jalutada, ent inimestel tuleb hoida omavahel meetripikkust distantsi. Kajutist väljaspool on kohustuslik kanda näomaski. 

Suurimaks mureks peab reisija pea olematut kommunikatsiooni, sest laev turiste nakatanute arvust ega olukorra tõsidusest ei teavita. Abel kardab, et kardetava paanika vältimiseks võib laev piirata turistide ligipääsu internetile. «Miks selliseid uudiseid ei jagata reisijatega? Seda jagatakse kogu maailmaga,» arutleb ta.

Abel räägib, et haigete transportimisel oli teiste reisijate sõnul kaldal näha valgetes kaitseülikondades meditsiinitöötajaid, samuti ka ajakirjanikke. Mees ise enda sõnul pilte teha ei saa, kuna tema kajutiaken on ookeanivaatega ja laevas jalutamine on piiratud. 

Ukraina välisministeriumi andmetel on meeskonna hulgas 25 ukrainlast. Venemaa välisministeeriumin andmetel on pardal reisijate seas 24 venelast. Kruiisituristid ja laevatöötajad on pärit 56-st erinevast riigist.

Hiina koroonaviiruse ohvrite arv tõusis reedel 636-ni. Reedese seisuga on viirusesse haigestunud 31 198 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles