Iraan avalikustas uue põlvkonna mootoritega ballistilise raketi

Copy
Iraani uue ballistilise raketi Raad-500 katsetus.
Iraani uue ballistilise raketi Raad-500 katsetus. Foto: AFP / Scanpix

Iraani revolutsioonikaart avalikustas täna ballistilise lühimaaraketi, mille jõuallikaks on uue põlvkonna mootorid, mida luues on peetud silmas võimekust satelliite orbiidile toimetada. 

Revolutsioonikaardi uudisteportaal Sepahnews kirjutas, et rakett Raad-500 on varustatud  komposiitamerjalidest valmistatud mootoritega Zoheir.

Avalikustati ka samadest materjalidest toodetud ja spetsiaalselt satelliitide ilmaruumi toimetamiseks mõeldud mootorid Salman.

Raad on «uue põlvkonna rakett, mis on poole kergem Fateh-110 raketist, kuid 200 kilomeetrit suurema lennukaugusega», lisas agentuur. 

Fateh-110 on ballistiline pind-pind tüüpi rakett, mida esmakordselt esitleti aastal 2002. Selle viimase põlvkonna lennukaugus on 300 kilomeetrit.

Revolutsioonikaardi komandör kindralmajor Hossein Salami ütles raketti tutvustades, et rakett vastab uusima tehnoloogia nõudmistele ning on võtmeks kosmosesse sisenemisel.

Ta lisas, et uut tehnoloogiat, mis muudab raketid odavamaks, kergemaks, kiiremaks ja täpsemaks, saab kasutada kõikide Iraani raketiklasside puhul. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles