Fotod Euroopat tuuseldas torm Ciara (1)

Copy

Nädalavahetusel üle Suurbritannia ja Iirimaa Mandri-Euroopa suunas pühkinud torm Ciara jättis elektrita tuhandeid kodusid, häiris rongi-, parvlaeva ja lennuliiklust ning spordivõistlusi. 

Marutuuled tuuseldasid ka Prantsusmaad, Hollandit, Belgiat, Šveitsi ja Saksamaad. 

Ühendkuningriigis ja Iirimaal jäi elektrita 44 000 majapidamist ja ärihoonet. Suurimaks tuulekiiruseks mõõdeti Walesi Llyni poolsaarel 150 kilomeetrit tunnis. 

Muu hulgas Amsterdami, Brüsseli, Frankfurdi, Berliini ja Düsseldorfi lennuväljadel jäeti ära sadu lende. 

Brittidel soovitati pühapäeval rongireisidest loobuda, kui need ei ole just hädavajalikud. Mitmed rongifirmad valmistusid tormiks juba eelnevalt, langetades rongide kiirust ja hõrendades liiklust. 

Loode-Inglismaal Wet Sleddale'i rahvuspargis sadas maha 150 millimeetrit vihma. Briti ilmateenistus hoiatas, et riigi lääne- ja looderannikul on suur tulvarisk. 

Šotimaal Perthi linnas sai pubikatuse kokkuvarisemisel laupäeval viga kolm inimest. Belgia ilmateenistus hoiatas võimalike purustuste eest kogu riigis. 

Ciara tõttu jäeti ära hulk spordivõistlusi. Suurbritannias tühistati näiteks 25 000 osavõtjaga jooksuüritus, kõrgliiga jalgpallimäng, mitmeid ragbimatše ja naiste vutiliiga mänge.

Londonis suleti mitmeid suuri parke ning kuninganna Elizabeth jättis ära oma pühapäevase kirikuskäigu.

Nii Belgias kui Hollandis tühistati pühapäeval tormi tõttu kõik peamiste jalgpalliliigade mängud ning Saksamaal Bundesliga mängud ja meeste suusahüppevõistlus. 

Briti saari tabanud torm Ciara on sundinud tühistama lende ning häirib rongi- ja parvlaevaliiklust. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles