Laulja Youssou N'Dour osaleb Senegali presidendivalimistel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulja Youssou N'Dour 2011. aasta novembris esinemas Tuneesias.
Laulja Youssou N'Dour 2011. aasta novembris esinemas Tuneesias. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise tunnustuse saavutanud Senegali päritolu laulja Youssou N'Dour teatas ööl vastu tänast, et osaleb veebruaris korraldatavatel presidendivalimistel.

«Ma olen kuulanud,  ma olen kuulnud ja ma vastan pooldavalt. Ma olen kandidaat,» kinnitas 52-aastane N'Dour.

«On tõsi, et ma pole kõrgemat haridust taga ajanud, kuid ma olen tõestanud oma pädevust, pühendumust, järeleandmatust ja tõhusust üha uuesti ja uuesti. Ma olen õppinud koolis, mille nimi on maailm. Rändamine õpetab sama palju, kui raamatud,» leidis laulja.

Senegali 85-aastase presidendi Abdoulaye Wade'i võimu vastu on rahvas korduvalt tänavatel vägivaldselt meelt avaldanud. Wade kavatseb seekord kandideerida kolmandaks ametiajaks.

N'Dour saavutas rahvusvahelise populaarsuse segades Senegali kohalikku mbalax-muusikastiili samba, hip-hopi, džässi ja souliga. Ta on teinud koostööd selliste muusikamaailma tähtedega nagu Sting, Peter Gabriel, Wyclef Jean, Paul Simon või Bruce Springsteen.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles