Kramp-Karrenbauer ei kandideeri Saksamaa kantsleriks

Copy
Annegret Kramp-Karrenbauer.
Annegret Kramp-Karrenbauer. Foto: ADAM BERRY/AFP/Scanpix

Saksamaa võimupartei Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) esimees Annegret Kramp-Karrenbauer teatas täna oma erakonnakaaslastele, et ei kavatse kandideerida Saksamaa kantsleriks.

Kramp-Karrenbauer võttis 2018. aasta detsembris CDU juhtimise üle Angela Merkelilt ja teda peeti pikalt Saksamaad juhtinud kantsleri mantlipärijaks.

CDU allikate kohaselt soovib praegune Saksamaa kaitseminister Kramp-Karrenbauer aidata kaasa valimisteks valmistumisele ja vaadata tulevikku, korraldades suvel uued erakonna esimehe valimised. Seejärel on tal plaanis partei juhtimisest loobuda ja positsioon üle anda.

Kuna Kramp-Karrenbaueri hinnangul peab erakonna juhiks ja kantslerikandidaadiks olema sama inimene, ei ole tal plaanis ka valitsusjuhi kohale kandideerida. CDU allikate teatel soovib Merkel Kramp-Karrenbaueri jätkamist Saksamaa kaitseministrina.

Saksamaal toimuvad Liidupäeva valimised järgmise aasta sügisel. 

CDU-le sai eelmisel nädalal seoses Tüüringi liidumaa juhi valimistega osaks terav kriitika. Kristlikud demokraadid ja paremäärmuslik Alternatiiv Saksamaale toetasid tsentristlikku kandidaati, minnes vastuollu põhimõttega, mis puudutab koostööd äärmuslastega Saksa poliitikas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles