Lätis põletati ajaloo suurim kokaiinilast

BNS
Copy
Kokaiinilaadung. Foto on illustratiivne.
Kokaiinilaadung. Foto on illustratiivne. Foto: AFP / Scanpix

Läti politsei hävitas karme julgeolekubinõusid rakendades umbes kaks tonni kokaiini, mis leiti Kokneses rahvusvahelise operatsiooni käigus.

Politsei näitas täna videoülesvõtet sellest, kuidas kokaiin toimetati eriüksuse Omega tugevdatud valve all hävitamispaika. Uimastipakke pildusid ahju kaitserõivastes inimesed.

Kriminaalpolitsei ülema Andrejs Grišinsi sõnul hävitati uimastid neljas järgus eelmise aasta lõpus. Hävituskohta ta ei maininud. 

Lätis Koknese kandis kätte saadud Ecuadori kokaiini laadung ei olnud ilmselt mõeldud Läti turu jaoks, ütles Grišins.

Läti politsei sai koostöös USA korrakaitsjate ja terroritõrjeüksusega Omega mullu Koknese kandis kätte 42 pappkasti, mis olid teele saadetud ilmselt Ecuadorist. Neis oli ühtekokku 2195 briketti.

Brikettides oli kange, 80-protsendine kokaiin. Igas briketis oli kilo uimastit. Kokaiini hulgihind on 30 000 eurot kilost, seega koorma kogumaksumus oli 65 miljoni euro kanti, selgitas Grišins.

Politsei võttis kinni viis Läti kodanikku. Kolm neist on vahi all, kahe puhul rakendati muid tõkendmeetmeid. Üks vahialustest on olnud juba salakaubaveo ja rahapesuga seoses kohtu all.

Grišinsi sõnutsi kasutavad uimastikaupmehed Lätit vahelaona kauplemisel Skandinaavia ja SRÜ-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles