Hiina president pani ette maski ja kohtus viirusepatsientidega

Copy
Hiina presidendil Xi Jinpingil mõõdetakse kehatemperatuuri.
Hiina presidendil Xi Jinpingil mõõdetakse kehatemperatuuri. Foto: AP/Scanpix

Hiina president Xi Jinping külastas täna koroonaviirusse nakatunuid ravivat Pekingi Ditani haiglat, tutvus patsientide ravimisega ja rääkis videoühenduse abil Wuhani arstidega, teatas riigimeedia.

Xi on olnud alates viiruspuhangu levimisest üle riigi avalikkuse vaateväljast eemal. President nimetas viiruspuhanguga tegeleva töörühma juhiks peaminister Li Keqiangi, kes külastas jaanuaris viiruse keset, Hubei provintsis asuvat Wuhani. 

Täna pani Xi aga selga valge kitli ja sinise näomaski, et kohtuda arstidega, jälgida patsientide ravimist ja rääkida videosilla vahendusel Wuhani arstidega.

Seejärel väisas ta elamurajooni Pekingis, et uurida ja juhendada pingutusi epideemia kontrollimisel, vahendas riigitelevisioon CCTV.

Telekaadrites oli näha Xi kraadimist infrapuna termomeetriga ja riigipead vestlemas kohalike töötajatega. Akendel kõõluvad kohalikud elanikud lehvitasid presidendile.

Uus koroonaviirus on nõudnud üle 900 elu ja nakatanud üle 40 000 inimese.

Hiina valitsus on epideemia kontrolli alla saamiseks võtnud enneolematuid meetmeid, sealhulgas linnade karantiini panemine Hubei provintsis, turismiatraktsioonide sulgemine ja liikluse seiskamine.

Karantiinimeetmed on teinud metropolidest kummituslinnad, ent laupäeval oli märke normaalse elurütmi taastumisest.

Pekingi ja Shanghai tänavatel oli juba oluliselt rohkem liiklust ja Guangzhou linn teatas, et taastab peagi tavapärase ühistranspordi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles