Bangladeshi koolijuht lõikas vägisi õpilaste juukseid

Copy
Naistudengi põletamise eest surma mõistetud koolijuht Siraj Ud Doula.
Naistudengi põletamise eest surma mõistetud koolijuht Siraj Ud Doula. Foto: MUNIR UZ ZAMAN/AFP

Bangladeshi lääneosas asuva Baraigrami linna koolijuhi tegevusse pidid sekkuma linnavõimud, kui mees hakkas vägivalda kasutades kääridega õpilaste juukseid lõikama, teatasid esmaspäeval võimuesindajad.

«Joari keskkooli direktor hakkas ootamatult vägisi poiste juukseid lõikama põhjustades õpilaste seas paanikat ja proteste,» ütles kohalik politseiülem Dilip Kumar Das.

«Ta jooksis kääridega ringi ja nüsis ära umbes 50 õpilase juuksed. Mitmed õpilased kaebasid, et said seejuures vigastada,» lisas politseinik.

Dasi andmetel oli usulembelise 60-aastase õpetaja käitumise motiiviks karistada õpilasi pikkade juuste eest, mida ta pidas sobimatuks.

Vahejuhtum vallandas linnas üldise pahameele ning sajad õpilased, vanemad ja kohalikud elanikud kogunesid kooliväljakule meeleavaldusele. Ühtlasi esitati linnavõimudele ametlik kaebus, mille järel koolijuht ajutiselt ametist vabastati.

Linnavõimud moodustasid kolmeliikmelise komitee, et juhtunut uurida.

Aprillis korraldati Bangladeshis üleriigiline tööseisak ja massimeeleavaldused, kui oma õpetajat seksuaalses ahistamises süüdistanud 19-aastane naistudeng petrooleumiga üle valati ja põlema pandi.

Rünnakuga seoses mõisteti surma 16 inimest, kelle seas õpetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles