Hiina viiruseohvrite arv tõusis 1016-ni

Copy
Kaader Wuhanist.
Kaader Wuhanist. Foto: Xiong Qi via www.imago-images.de/imago images/Xinhua

Hiina koroonaviiruse ohvrite arv tõusis 1016-ni, teatasid teisipäeval võimuesindajad.

Hubei provintsivõimude andmetel on viimasest kokkuvõttest saadik surnud 103 inimest ja uusi nakatumisi avastatud 2097. Mujal riigis suri veel viis inimest ja uusi nakatumisi oli Hubeiga kokku pea 2500.

Kogu riigis on nüüdseks viirusesse nakatunud 42 638 inimest.

Hubei provintsis asuvast Wuhanist 31. detsembril leitud uus koroonaviirus 2019-nCoV levib jätkuvalt nii kodu- kui välismaal ning mitmed riigid on oma kodanikud Hiinast evakueerinud.

Hiina president Xi Jinping külastas esmaspäeval koroonaviirusse nakatunuid ravivat Pekingi Ditani haiglat, tutvus patsientide ravimisega ja rääkis videoühenduse abil Wuhani arstidega, teatas riigimeedia.

Xi on olnud alates viiruspuhangu levimisest üle riigi avalikkuse vaateväljast eemal. President nimetas viiruspuhanguga tegeleva töörühma juhiks peaminister Li Keqiangi, kes külastas jaanuaris viiruse keset, Hubei provintsis asuvat Wuhani. 

Esmaspäeval pani Xi aga selga valge kitli ja sinise näomaski, et kohtuda arstidega, jälgida patsientide ravimist ja rääkida videoühenduse abil Wuhani arstidega.

Seejärel väisas ta elamurajooni Pekingis, et uurida ja juhendada pingutusi epideemia kontrollimisel, vahendas riigitelevisioon CCTV.

Telekaadrites oli näha Xi kraadimist infrapuna termomeetriga ja riigipead vestlemas kohalike töötajatega. Akendel kõõluvad kohalikud elanikud lehvitasid presidendile.

Euroopa Liidu terviseministrid arutavad neljapäevasel erakorralisel kohtumisel koos Maailma Terviseorganisatsiooni esindajaga uue koroonaviiruse puhangut.

Seni on Euroopas avastatud vaid umbes 30 uude viirusse nakatumist, kuid WHO hoiatab, et juhtumite arv väljaspool Hiinat võib hakata kiiresti kasvama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles