FSB agendi edvistamine tegi tema sõbrannast riigireeturi

Copy
Antonina Zimina
Antonina Zimina Foto: Facebook

Üleeile jõudis lõpule Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) menetlus, kus uurimise all olid Kaliningradi elanikud Antonina Zimina ja tema abikaasa Konstantin Antonets. Vene võimud süüdistavad neid FSB agendi isiku paljastamises Läti luurele.  

Zimina isa sõnul oli FSB agent tema tütre ülikooliaegne sõber, kes kutsuti külalisena Zimina ja Antonetsi pulma. Pruudi isa rääkis ajalehele Kommersant, kuidas agent oli peo ajal kõvasti alkoholi tarbinud, oma tööst rääkinud ja teiste külalistega koos pilti teinud.

Kui fotod lõpuks sotsiaalmeediasse ja televisiooni jõudsid, algatasid Venemaa võimud Zimina ja Antonetsi suhtes uurimise. Võhiklikult käitunud FSB agenti pole aga väidetavalt vastutusele võetud. Teda ei kutsutud protsessile isegi tunnistajaks.

Enne vahistamist töötas Zimina eksperdina Gortšakovi-nimelises avaliku diplomaatia fondis, juhtides selle Balti kultuuridialoogi keskust, mis korraldab üritusi Venemaal, Eestis, Lätis ja Leedus. Antonets töötas ühes Moskva õigusbüroos.

Tasub märkida, et Ziminale leiva lauale toonud Gortšakovi fond on sattunud ka Eesti Välisluureameti vaatevälja – fondi korraldatud ürituste eest hoiatati ka 2018. aastal ilmunud aastaraamatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles