Slovakkia saatis 2017. aasta inimrööviga seoses välja Vietnami diplomaadi

Copy
Trinh Xuan Thanh Berliinis, 2017.
Trinh Xuan Thanh Berliinis, 2017. Foto: STR/AFP/Scanpix Baltics

Slovakkia välisministeerium teatas kolmapäeval, et saatis välja Vietnami diplomaadi seoses Vietnami firmajuhi röövimisega 2017. aastal Berliinis ja tema salaja toimetamisega Slovakkia kaudu Hanoisse.

Ministeerium teavitas Vietnami suursaadikut 5. veebruaril, et üks tema diplomaatidest on kuulutatud soovimatuks isikuks ja tal on 48 tundi aega riigist lahkumiseks.

«Slovakkia otsustas astuda selle tõsise sammu seoses Saksa apellatsioonikohtu lõpliku otsusega Vietnami kodaniku röövimise asjas,» ütles Slovakkia välisministeerium avalduses.

Kohalik meedia teatas, et Vietnam mõistis diplomaadi väljasaatmise hukka, märkides, et see ei ole kooskõlas kahe riigi traditsioonilise sõprusega.

Välisministeerium ütles 2018. aastal, et Slovakkia ja Vietnami kahepoolsed suhted külmutatakse, kui Hanoi ei selgita Vietnami kodaniku Trinh Xuan Thanhi röövimist Saksamal 2017. aasta juulis.

2. veebruaril jättis Saksa kohus jõusse Tšehhis elava Vietnami kodaniku Long N.H. kohtuotsuse seoses Thanhi röövimisega.

Vietnami kommunistliku partei kõrge liige Thanh, kes seisis silmitsi korruptsioonisüüdistustega, taotles Saksamaal poliitilist varjupaika.

Pärast Thanhi röövimist toimetati ta Slovakkia kaudu tagasi Hanoisse, kus talle mõisteti kaks eluaegset vanglakaristust korruptsiooni eest ajal, mil ta oli riigi suurima naftafirma tütarfirma PetroVietnam Construction juht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles