Kambodža võtab vastu neljast riigist eemale tõrjutud kruiisilaeva

Copy
Holland America Line'i kruiisilaev Westerdam.
Holland America Line'i kruiisilaev Westerdam. Foto: AP / Scanpix

Neljast riigist Hiina uue koroonaviiruse kartuses eemale tõrjutud kruiisilaev sai lõpuks loa panna reisijad maha Kambodžas, teatas laeva operaatorfirma kolmapäeval.

Tai keeldus teisipäeval lubama MS Westerdamil siseneda mõnesse oma sadamasse. Enne seda olid laevale «ei» öelnud Filipiinid, Taiwan ja Jaapan.

Laeva ei võetud vastu hoolimata operaatorfirma Holland America Line korduvatest kinnitustest, et rohkem kui 2200 reisija ja meeskonnaliikmega alusel ei ole tuvastatud ühtegi uue viiruse COVID-19 juhtumit.

USA suursaadik Kambodžas W. Patrick Murphy kinnitas kolmapäeva õhtul Twitteris, et Kambodža andis laevale loa randuda Sihanoukville'i sadamas. Ta ütles, et saatis saatkonna töötajad aitama USA kodanikel laevalt lahkuda ja suunduda oma sihtkohtadesse.

«Me oleme koordineerinud teiste riikide saatkondadega,» kirjutas ta.

Kartused haiguse levimise pärast on olnud kõrged alates sellest, kui Jaapani tervishoiuministeerium kinnitas vähemalt 174 haigusjuhtumit teisel kruiisilaeval, mis on karantiinis Yokohama sadamas.

Holland America Line ütles oma veebiküljel, et Westerdam saabub Sihanoukville'i täna hommikul ning ringsõit lõpeb seal ja reisijad lahkuvad laevalt mitme päeva jooksul. Nad toimetatakse tšarterlendudega Phnom Penhi ning lendavad sealt edasi koju.

«Kõik heakskiidud on saadud ja me oleme äärmiselt tänulikud Kambodža võimudele nende toetuse eest,» lisas operaatorfirma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles