«Jumal ravib»: lapse tohterdamata jätnud sakslased lähevad vangi

Copy
Austria abielupaar läheb haiglaravita jäänud lapse surma järel vangi.
Austria abielupaar läheb haiglaravita jäänud lapse surma järel vangi. Foto: Twitter/@CityReport

Kaks Austrias elavat sakslast lähevad vangi, sest nad ei viinud oma kroonilist pankreatiiti põdevat tütart arsti juurde. Kohtus ütlesid nad, et uskusid lapse ravimisel jumala abile.

Kroonilist haigust põdenud 13-aastane tüdruk suri mullu 17. septembril, pärast kaht aastat, mil vanemad teda arstile ei viinud.

Eile mõisteti 39-aastane Usbekistanis sündinud sakslane ja 35-aastane sakslanna süüdi lapse hooletusse jätmises ning neid ootab lapse surma põhjustamise eest viie aasta pikkune vanglakaristus.

Mullu surnud tüdrukul diagnoositi tervisehäire 2017. aasta suvel, mil lastekaitse ta haiglasse toimetas. Nimelt kuulsid lastekaitsjad tüdruku sugulastelt, et tema tervis pole hea, aga vanemad ei pöördu arsti poole.

Pärast haiglakülastust lubasid vanemad, et viivad tütre paari päeva pärast uuesti kontrolli, aga ei teinud seda.

Vanemad tunnistasid kohtus, et oma surma päeval kurtis tütar neile kõhuvalu, kuid nemad arvasid, et tal võib alata esimene menstruatsioon. Kui lapse tervislik seisund ei paranenud, pakkus isa talle, et viib ta arstile, kuid tüdruk ei olevat nõustunud. Seejärel hakkas isa tüdruku eest palvetama.

«Ma rääkisin temaga, paitasin tema pead, pakkusin talle juua,» kinnitas ema. «Uskusin, et jumal ravib ta terveks.»

Prokurör küsis kohtus vanematelt, kas nad usuvad, et jumal suudab haigeid ravida, mispeale vastasid vanemad jaatavalt. 

«Ta (jumal), kas ravib ta terveks või mitte,» kirjeldas mees kohtus oma tundeid, kui laps veel haige oli. «Mul oli tunne, et juhtunu oli tütre jaoks õige.»

Paar tunnistas kohtus, et jätsid oma tütre hooletusse, aga nad ei nõustunud sellega, et neid saab seetõttu süüdistada mõrvas. «Kumbki neist ei tahtnud, et nende tütar sureks,» ütles paari kaitsja. 

Surnud tüdruk oli üks paari kaheksast lapsest. Perekond kolis Austriasse kaheksa aasta eest, et neil oleks võimalik lapsi kodus õpetada. Erinevalt Saksamaast pole Austrias koolis käimine kohustuslik ja lastele võib haridust anda ka koolist väljaspool.

«Me armastame oma lapsi,» kinnitas ema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles