Kasahstani esimese presidendi lapselaps palub varjupaika (2)

Copy
Kasahstani esimese presidendi Nursultan Nazarbajevi (pildil) tütrepoeg Aisultan palub Suurbritannialt varjupaika.
Kasahstani esimese presidendi Nursultan Nazarbajevi (pildil) tütrepoeg Aisultan palub Suurbritannialt varjupaika. Foto: SHAMIL ZHUMATOV/REUTERS

Kasahstani esimese presidendi jelbasõ (rahva juhi) Nursultan Nazarbajevi tütrepoeg Aisultan edastas suhtlusvõrgustikes, et palub Suurbritannialt oma perekonna surve eest poliitilist varjupaika.

«Palun Suurbritannialt poliitilist varjupaika, minu elu viimased viis aastat on olnud kohutavad ja inimesed peaksid teadma, mis tegelikult juhtus,» kirjutas tütrepoeg täna Facebookis. Ta selgitas oma palvet perekonna survega.

Aisultan kirjutas, et tal on teavet tohututest korruptiivsetest sidemetest Vene ja Kasahstani valitsuse vahel. 

29-aastane Aisultan mõisteti oktoobris 2019 Londonis politseiniku ründamise eest tingimisi vangi. Teadaolevalt kaasnes karistusega pooleteiseaastane katseaeg, uimastisõltuvuse ravi jätkamise kohustus, ühiskondlik töö ja trahv.

Aisultan on jelbasõ vanema tütre Dariga ja Austria vanglas mõrvaprotsessi oodates surnud tippametniku Rahat Alijevi poeg. Ta on lõpetanud Sadhursti sõjaväeakadeemia ja arvati teenistusse Kasahstani sõjaväeluures. 2017. aastal tegutses Aisultan Kasahstani jalgpalliliidus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles