Läti seim saatis Riia linnavolikogu laiali

Copy
Läti seim saatis laiali Riia linnavolikogu.
Läti seim saatis laiali Riia linnavolikogu. Foto: via www.imago-images.de/Xinhua/Scanpix

Läti seim tegi täna pretsedenditu otsuse saata laiali riigi suurim kohalik omavalitsusüksus, Riia linnavolikogu. 

Praegune volikogu jätkab esialgu tööd, sest seadus jõustub kümme päeva pärast seda, kui Läti president Egils Levits selle välja kuulutab.

Uue volikogu valimised peaksid toimuma 25. aprillil. 

Algselt algatas keskkonna- ja regionaalarenguministeerium volikogu laialisaatmise, sest see ei suutnud pealinna prügimajandust korraldada. Enne hääletust lisas seimi rahanduskomisjon sinna uue laialisaatmise aluse - kvoorumi puudumine kolmel järjestikusel volikogu istungil. 

Omavalitsuste seaduse kohaselt on kolm järjestikku kvoorumi puudumise tõttu ära jäänud istungit üks põhjusi, mis lubab Läti seimil volikogu laiali saata.

Riia linnavolikogu kvoorum on 31 saadikut, eelmise kolmapäeva hommikul ilmus kohale 22 saadikut 60-st, kvoorum puudus ka lõunasel istungil kell 13.00, neljapäevasele istungile ilmus vaid 23 saadikut.

BNS-il oleva teabe kohaselt leppis linnapea Oļegs Burovs opositsiooniga kokku korraldada kolm kvoorumita istungit, et volikogu oleks võimalik laiali saata.

Ministeerium nentis ka, et volikogu ei suutnud seaduses ette nähtud aja jooksul kinnitada 2020. aasta eelarve reegleid, mis võib halvasti mõjuda pealinna projektidele ja algatustele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles