Huawei lükkab tagasi Eesti välisluureameti väited (4)

BNS
Copy
Huawei ja 5G.
Huawei ja 5G. Foto: Andre M. Chang/Zumapress.com

Kui välisluureamet hoiatas kolmapäeval võimalike julgeolekuohtude eest, mis võivad kaasneda, kui Eesti peaks lubama Hiina tehnoloogiafirmal Huawei Eestis 5G sidevõrku arendada, siis Huawei esindajad lükkavad sellised väited tagasi, teatas neljapäeval ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Oma sõnumit käib ettevõte aktiivselt esitlemas ka erinevatele poliitikutele.

Kui kolmapäeval ütles välisluureameti juht Mikk Marran, et paljudes Hiina pealtnäha erafirmades võib lõplik kontroll olla hoopis sealsetel riigiettevõtetel ja valitsusel, siis Hiina tehnoloogiafirma Huawei Kesk- ja Ida-Euroopa piirkonna asepresident Kenneth Fredriksen sõnul see nende kohta kindlasti ei kehti.

«Huawei on eraettevõte. Me järgime kohalikke seadusi ja regulatsioone üle kõige. Me ei kompromiteeri kunagi oma ausust ega meie klientide usaldust, kuulates mõne valitsuse korraldusi, kaasa arvatud Hiina valitsuse. Me järgmise kohalikke seadusi Eestis sajaprotsendiliselt,» ütles Fredriksen.

Fredrikseni sõnul pole süüdistusi Huawei vastu kunagi dokumenteeritud. «Nende süüdistuste taga ei ole ühtki fakti ja osalt me olemegi siin selleks, et avatult öelda: palun, küsige meilt ükskõik milliseid küsimusi, mis teil on ja me vastame neile avatult,» lausus Fredriksen.

Peaminister Jüri Ratas (Keskerakond) leppis oktoobri lõpus USA asepresidendi Mike Pence`iga kokku, et Eesti järgib 5G võrkude turvalise arendamise rahvusvahelisi põhimõtteid ja praegu on riigikogu menetluses seadus, mis 5G võrguehituse reeglid täpsemalt paika paneb.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles