Venezuela taotles ICC uurimist USA sanktsioonide osas

BNS
Copy
Nicolas Maduro. 
Nicolas Maduro. Foto: Eva Marie Uzcategui/Sputnik

Venezuela võimud teatasid neljapäeval, et taotlesid Rahvusvahelise Kriminaalkohtu (ICC) uurimist USA kehtestatud sanktsioonide osas president Nicolás Maduro valitsuse vastu.

Muu hulgas paluti uurida, kas tegemist ei ole inimsusevastaste kuritegudega.

«Me usume, et tegemist on majandussõjaga ja sanktsioonide näol inimsusevastaste kuritegudega Venezuela rahva vastu,» ütles välisminister Jorge Arreaza pärast kohtumist ICC prokuröri Fatou Bensoudaga.

Venezuela valitsus süüdistas kuu alguses USA presidenti Donald Trumpi vägivaldsetes ähvardustes, sest Trump kuulutas teisipäeval kongressi aastakõnes, et Nicolás Maduro režiim purustatakse.

«Trump suhtub meie rahvasse lugupidamatult ja solvavalt, tehes ähvardusi tema terviklikkusele ning Maduro põhiseaduslikule, legitiimsele ja demokraatlikule valitsusele,» ütles välisminister Jorge Arreaza.

Venemaa ja Venezuela on samal ajal poliitilises, sõjalises ja majanduslikus liidus, millele panid aastaid tagasi aluse president Vladimir Putin ja Maduro eelkäija Hugo Chávez.

Venemaa pakub Lõuna-Ameerika riigile märkimisväärset abi, sealhulgas õhutõrjesüsteeme ja abi USA sanktsioonidest kõrvalehiilimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles