Jehoova tunnistajad teatasid Venemaal süüdimõistmistest ja piinamisest

Copy
Mihhail Popov ja tema abikaasa Jelena.
Mihhail Popov ja tema abikaasa Jelena. Foto: AP / Scanpix

Kaks Jehoova tunnistajat mõisteti Venemaal äärmusluses süüdi ja veel neli on võetud vahi alla ning ühte neist on tema sõnul vahi all piinatud, teatas usulahk reedel.

Reedel mõistis Kamtšatka kohus Mihhail Popovile ja tema naisele Jelenale Jehoova tunnistajate liikmeks olemisega seoses äärmusliku tegevuse eest rahatrahvi 350 000 ja 300 000 rubla (5500 ja 4700 dollari) ulatuses. 

Selle nädala alguses ründas Lõuna-Siberi linnas Tšitas politsei umbes 40 Jehoova tunnistaja kodu ja arreteerisid neli usklikku. Neist ühte, Vadim Kutsenkot, peksti ja taserdati end Venemaa rahvuskaardi ohvitseridena identifitseerinud meeste poolt, ütles Kutsenko advokaat Artur Ganin meediaväljaandele Associated Press.

«Nad panid ta käeraudadesse, panid mütsi pähe ja üle silmade ning ajasid ta teadmata suunas minema,» ütles Ganin reedeses telefoniintervjuus. Ta väitis, et ohvitserid viisid Kutsenko metsa, kus nad teda ülestunnistust välja pressides kägistasid, peksid ja taserdasid.

«Ta on praegu valudes vahi all, ja oma pere pärast mures, sest teda ähvardati, et tema naisega võib midagi juhtuda,» ütles Ganin.

Venemaa keelustas 2017. aastal Jehoova tunnistajad kuulutades rühmituse äärmusorganisatsiooniks. Kreml on opositsiooniaktivistide ja usuvähemuste vastu võitlemiseks kasutanud aktiivselt ebamääraselt sõnastatud äärmusluse seadusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles