Viirusehirmus hiinlane läbis maratoni oma korteris

Copy
Ajutiseks haiglaks muudetud Wuhani spordikeskus.
Ajutiseks haiglaks muudetud Wuhani spordikeskus. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / Scanpix

Kirglik Hiina jooksumees on uue koroonaviiruse levikust hoolimata vormis püsimiseks läbinud oma väikses korteris ultramaratoni jagu kilomeetreid, teatas kohalik meedia.

Viirus on nõudnud Hiinas rohkem kui 1500 inimese elu ja vallandanud üleüldise paanika, kuid kõige selle juures rõhutab valitsus tervislike eluviiside tähtsust ja kannustab inimesi liikuma.

Viiruse leviku tõkestamiseks on suur osa Hiina 1,4 miljardist elanikust siseruumidesse kamandatud ja enamik spordisaale on suletud. Osa spordirajatistest on muudetud ka ajutisteks haiglateks.

Sestap on inimesed hakanud võistlema, kes suudab rohkem kordi veepudeleid tõsta, mitu kätekõverdust tuleb ära, laps seljas, ja mitu trepivahet korrusmajas üles-alla joostes.

Mitteametlik kuldmedal läheks kindlasti 44-aastasele Pan Shancule, kes jooksis oma kodus 6 tunni ja 41 minutiga 66 kilomeetrit.

Tulemused on mõõdetud ja videole jäädvustatud. Ahtas korteris mööbliesemete vahel tiirutavat meest võib nüüdsest Hiinas ka internetis näha.

«Alguses hakkas pea ringi käima, aga sellega harjub,» rääkis Pan Shanghai lähedalt Hangzhoust telefonivestluses AFPle.

Pan on jooksnud ka vannitoas paigal 30 kilomeetrit ja sellegi videosse võtnud, et teisi kodudesse suletud inimesi innustada.

Pan rääkis, et osaleb interneti vestlusringis, kus arutatakse, mida keegi tegema hakkab, kui epideemia läbi saab. 

«Mõned räägivad, et teevad peo. Mina ütlesin, et tahan joosta õues 100 kilomeetrit,» tunnistas ravimassöör ja kirglik pikamaajooksja.

Hiina kommunistlik partei on käivitanud kampaania, milles olümpiasportlased demonstreerivad, kuidas püsida vormis päevade kaupa tuppa suletuna. Selgub, et võimelda saab laudade, toolide ja ukseraamide abil. 

Liikuma kannustatakse ka lapsi, kes ei saa kooli ega õue minna. Neil on võimalik arendada oskusi vanemaid kodutöödes aidates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles