Brasiilia president kiitis sambakarnevali eel Rios kristlikku moraali

Copy
Brasiillased valmistuvad sambakarnevaliks.
Brasiillased valmistuvad sambakarnevaliks. Foto: AP/Scanpix

Brasiilia valitsus näeb vaeva, et taastada moraalsus Ladina-Ameerika suurimas riigis, ütles eile Brasiilia president Jair Bolsonaro.

President tegi pöördumise kümnetele tuhandetele evangelistidest kristlastele rannal Rio de Janeiros, kus algasid karnevali eelsed pidustused. 

Brasiilia «on muutumas, sest sel on valitsus, mis peab lugu perekonnast, on oma rahvale lojaalne ja usub Jumalasse,» ütles Bolsonaro kuulajatele. 

«Ma olen kristlane ja usun, et Brasiilia suudab saavutada oma ärateenitud olulise koha maailmaareenil,» sõnas poliitik. 

Bolsonaro määras hiljuti oma personaliülemaks kindrali, suurendades sellega sõjaväelaste arvu oma valitsuses. 

Kristlaste kogunemisega Rios tähistati evangelistliku kiriku International Grace of God Church 40. juubelit. 

Evangelistide kogunemine Rio de Janeiro rannal 15. veebruaril 2020. 
Evangelistide kogunemine Rio de Janeiro rannal 15. veebruaril 2020. Foto: ZUMAPRESS.com / SCANPIX

Nädalavahetusel algasid Rios ka iga-aastase sambakarnevali eelüritused. Linn on täitunud nappides riietes ja alkoholi tarbivate inimestega, kes on tulnud tantsima üle terve linna toimuvatel tänavapidudel. 

Paljud kiriku liikmed saabusid naaberosariikidest ja veetsid usuüritusel mõni tund ja suundusid seejärel tagasi koju. Kiriku asutas teleevangelist Romildo Ribeiro Soares, kes juhib populaarset ususaadet «Ususaade». 

«Kes hääletas meie presidendi poolt? Tõstke oma käed ja korrake minu järel,» ütles Soares laupäeval Rio rannas. «Jeesus! Õnnista! Meie! Presidenti!»

Varem laupäeval pealinnas Brasilias küsisid ajakirjanikud Bolsonarolt küsimusi, kuid ta vastas neile vaid siivutu käežestiga, kirjutas uudisteagentuur Associated Press. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles