Sanders kahtleb Bloombergi võimes valijaid innustada

Copy
Michael Bloomberg, Bernie Sanders ja Donald Trump.
Michael Bloomberg, Bernie Sanders ja Donald Trump. Foto: Zumapress/Scanpix

USA demokraatide presidendikandidaadiks pürgiv Vermonti senaator Bernie Sanders ründas eile Las Vegases Demokraatliku Partei õhtusöögil vastaskandidaati, endist New Yorgi linnapead ja miljardäri Michael Bloombergi.

Sanders tõi välja Bloombergi kõrvalekalded demokraatide põhimõtetest nagu väidetav rassistlik inimeste kinnipidamise ja läbiotsimise poliitika New Yorgis, vastuseis alampalgale ja rikkamate kõrgemale maksustamisele president Barack Obama valitsusajal.

«Tõde seisab lihtsalt selles, et linnapea Bloomberg ei suuda kogu oma rahaga tekitada elevust ja indu, mida meil on vaja valijate väljatoomiseks, et Donald Trumpi võita,» ütles Sanders.

Bloomberg ei ole eelvalimistest seni osa võtnud ning jätab vahele ka Nevada. Endine linnapea ei osalenud Clarki maakonna demokraatide õhtusöögil, kuhu olid tulnud teised presidendikandidaadiks pürgijad.

Bloomberg tegi eile kampaaniat Virginia osariigis, öeldes, et tema eesmärk on võita president Trumpi.

«Ma kandideerin, et võita Donald Trumpi ja et taastada meie riigi au, ehitada üles riik, mille üle me võime uhked olla ja asjad lõpuks ometi ära teha. Et tuua Ameerika Ühendriikidesse tagasi sõna »ühend«,» kuulutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles