Läti president kohtub Kristīne Misāne asjus ametkondade juhtidega

TVNET/Postimees
Copy
Kristīne Misāne.
Kristīne Misāne. Foto: Publicitātes foto

Läti president Egils Levits kohtub esmaspäeval mitme ametkonna juhtidega, et arutada edasisi tegevusi seoses Taani võimude kavatsusega anda oma lapse röövimises süüdistatav lätlanna Kristīne Misāne välja Lõuna-Aafrika võimudele.

President Levitsi teadaandes märgitakse, et nii riigipea kui ka Läti ametkonnad on juba mitu kuud püüdnud Misānet aidata.

«Läti rahvas on meie kodaniku Kristīne Misānega solidaarne. Ja mina ühinen,» teatas Levits.

Reedel, 14. veebruaril otsustas Taani kohus anda Misāne välja Lõuna-Aafrika Vabariigile, kus teda ähvardab kuni 15 aasta pikkune vangistus.

Ehkki Misāne kaitsja esitas väljaandmise takistamiseks kohtule uued tõendid, leidis prokurör, et seda tehti liiga hilja. Naine antakse LAV-ile üle 20. veebruaril, nii nagu nõudis ka prokurör.

Kuna Misāne alustas näljastreiki, tuli vangla arstil tema tervist kontrollida. Seejärel teatas arst, et kinnipeetul terviseprobleeme pole ja naise võib LAVi saata.

Misāne tuvus LAV-i kodanikuga 2011. aastal ja oli temaga neli aastat suhtes, mille järel mees ühepoolselt selle lõpetas. Misānel on LAV-i kodanikuga 2015. aastal sündinud tütar, kuid vanemad läksid tülli ja mees väidetavalt väärkohtles nii naist kui tema kaht alaealist last, kellest vanem on poiss ja noorem tüdruk.

Enda ja laste turvalisuse huvides pöördus Misāne 2018. aasta mais Lätti, kuid peeti 2018. aasta detsembris läbi Kopehaageni Mosambiiki lennates Taani võimude poolt kinni, kuna LAV oli kuulutanud ta Interpoli kaudu alaealise röövimise eest tagaotsitavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles