Vene riigiduuma hääletas natsisümboolika keelu leevendamise poolt

BNS
Copy
Mälestusliikumine ajakirjanik Anastasia Baburova ja advokaat Stanislav Markelovi mälestuseks Moskvas, 19.01.2020. 

Foto on illustratiivne.
Mälestusliikumine ajakirjanik Anastasia Baburova ja advokaat Stanislav Markelovi mälestuseks Moskvas, 19.01.2020. Foto on illustratiivne. Foto: Anton Novoderezhkin/Anton Novoderezhkin/TASS/Scanpix Baltics

Vene riigiduuma hääletas teisipäeval ettepaneku poolt tühistada natsisümbolite väljapaneku keeld, kui nendega ei propageerita fašistlikku ideoloogiat.

Praegu on Venemaal keelatud kasutada natslikke sümboleid avalikkuses, näiteks äärmusorganisatsioonide logodel. Keelu rikkujale on ette nähtud rahatrahv või 15-päevane vangistus.

Riigiduuma toetas 2014. aastal kehtima hakanud keelu tühistamist. Muudatuse peab vastu võtma ka föderatsiooninõukogu ja heaks kiitma president Vladimir Putin.

Keelu vastased leidsid, et teoreetiliselt peaks sel juhul keelatud olema ka Teisest maailmasõjast pajatavad dokumentaal- ja mängufilmid, raamatuillustratsioonid ja kooliõpikud.

Näiteks toodi juhtum Smolenski naisega, kellele määrati 2015. aastal rahatrahv, sest ta pani sotsiaalmeedias üles foto oma koduõues seisvatest Saksa sõduritest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles