Kanadas hukkus 200 sõiduki ahelavariis kaks inimest

Copy
Montreali lähedal ahelavariisse sattunud koolibuss.
Montreali lähedal ahelavariisse sattunud koolibuss. Foto: Paul Chiasson/AP/Scanpix

Montreali linna lähedal kiirteel toimunud ahelavariis hukkus kaks ja sai viga ligi 70 inimest.

Quebecis La Prairie`is lumisel kiirteel toimunud umbes 200 sõiduki ahelavariis hukkus kaks ja sai viga ligi 70 inimest, üheksa vigastused on rasked.

Umbes 100 inimest toimetati kolme lähedalasuvasse haiglasse.

Kaks hukkunut jäid avariis raskelt kahjustada saanud sõidukisse lõksu.

Õnnetusest tehtud ülesvõtetelt on näha, et avariisse sattusid muuhulgas koolibuss ja kütuseveok. Ükski õpilane koolibussis ei viibinud.

«Seotud oli põhimõtteliselt kõik, mis liigub neljal rattal,» lausus õnnetuse kohta provintsi maanteepolitsei seersant Marie-Michelle Moore.

Mõned sõidukid olid paiskunud üksteise peale, osad olid deformeerunud tundmatuseni. Umbes 75 sõiduki eemaldamine vajas puksiiri abi, 50 kergemini kahjustatud sõidukit said sündmuskohalt minema sõita.

Quebeci transpordiministri François Bonnardeli sõnul oli avarii põhjustatud tõenäoliselt kehvadest teeoludest 15. kiirteel, mida oli tund enne õnnetust juba kaks korda puhtaks lükatud.

«Inimesed sõitsid, puhus tugev tuul. Ja järsku ei olnud midagi näha,» lausus Bonnardel. «Ja siis tekkis ahelkokkupõrge.»

Ministri sõnul kulus tee puhastamiseks mitu tundi ning lisaks avariilistele sõidukitele tuli tegeleda ka teelt kütuselekke koristamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles