Veebipoe Wildberries asutaja sai Venemaa rikkaimaks naiseks

Copy
Tatjana Bakaltšuk.
Tatjana Bakaltšuk. Foto: TASS/Scanpix

Veebipoe Wildberries asutajast Tatjana Bakaltšukist on saanud Venemaa rikkaim naine, vahendas täna ajalehe Forbes venekeelne väljaanne.

Tatjana Bakaltšuk (44) on kokku kogunud umbes 1,4 miljardi dollarise varanduse. Sellega tõukas ta troonilt Venemaa seni rikkaima naise Jelena Baturina (56), Moskva endise linnapea Juri Lužkovi lese, kelle vara suurus on umbes 1,2 miljardit dollarit.

Baturinale kuulub kinnisvaraimpeerium ja Forbes'i edetabeli tipus oli ta üle kümne aasta.

Bakaltšuki veebiäri edu on Venemaal anomaalne, kuna suurem osa rikkureid on seal oma varanduse omandanud riigifirmade erastamise käigus pärast Nõukogude Liidu lagunemist.

Bakaltšuk asutas firma 2004. aastal lapsepuhkusel olles. Idee veebipoe asutamiseks sai ta pärast katseid osta vastsündinule tarbeid tavalistest poodidest.

Wildberriest on saanud Venemaa ja veel mitme endise nõukogudemaa suurim veebipood. Mullu kasvas firma käive 88 protsenti 223,5 miljardi rublani (3,5 miljardit dollarit).

Riigi statistikaameti VTsIOM juht Valeri Fjodorov ütles, et noorte iseseisvate äritegelaste nagu Bakaltšuk edu on Venemaal pigem erand kui reegel.

«Ta on märk muutusest,» kommenteeris Fedorov.

Alguses keskendus veebipood peamiselt jalatsitele ja rõivastele, kuid praegu on see laienenud ka teistele tarvetele, nende seas toit, raamatud ja elektroonika.

Sel aastal sisenes Wildberries ka Euroopa turule, alustades tegutsemist Poolas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles