Lõuna-Korea ususekt tuvastati koroonaviiruse levilana

Copy
Viirusetõrje Daegu linna kiriku ees.
Viirusetõrje Daegu linna kiriku ees. Foto: Kim Jun-beom/AP/Scanpix

Lõuna-Koreas Daegus on koroonaviirusesse nakatumine pöördunud järsku kasvule ja ametnike sõnul võib üks suurematest viirusekolletest olla linnas tegutsev ususekt.

Ametnikud usuvad, et Daegus kasvanud nakatumiste arv on seotud sektiga Shincheonji Jeesuse kirik. Daegu sekti liikmete hulgas tuvastati vähemalt 37 Covid-19 juhtumit. 

Ametnike arvates on nakatumised seotud 61-aastase naisega, kes andis selle nädala alguses viiruse positiivse proovi. Naisel tekkis esmalt palavik 10. veebruaril, kuid ta keeldus väidetavalt kahel korral tervisekontrollist, tuues põhjuseks, et ei ole hiljuti välismaale reisinud.

Enne diagnoosimist osales ta vähemalt neljal jumalateenistusel. Korea haigustekontrolli koja sõnul oli naine kontaktis 166 inimesega, kellel paluti end avalikkuse eest isoleerida.

Shincheonji kogudus teatas, et on sulgenud Daegu haru ja palvused teistes piirkondades toimuvad ajutiselt kas interneti teel või individuaalselt kodus.

Linnavalitsuse teatel on Daegus kokku 1001 Shincheonji liiget, kellest 90 on võimalikud haiguse sümptomid. Meer Kwon Young-jini sõnul testitakse sümptomitega isikuid nii kiiresti kui võimalik.

Shincheonji kirik väidab, et selle asutaja Lee Man-hee on Jeesuse mantlipärija ning viib 144 000 inimest viimsel kohtupäeval taevasse.

2,5 miljoni elanikuga linna meer on kirjeldanud nakkuspuhangut pretsedenditu kriisina ja kutsus inimesi üles siseruumidesse jääma.

Kokku on Lõuna-Koreas tuvastatud 104 nakatumisjuhtumit. Uued haiged on registreeritud Soulis ja lähedalasuvas Gyeongsangi provintsis.

Täna avaldasid võimud, et eile kopsupõletikku surnud mehel oli koroonaviirus. 63-aastane mees suri Cheongdo linna haiglas, kus ta oli veetnud voodihaigena üle 20 aasta.

Kwon kutsus Souli keskvalitsust üles otsustavamale tegutsemisele ja nimetas riiklikku vastust haiguse puhangule ebaadekvaatseks.

Hiina teatas aga täna, et on muutnud taas uude koroonaviirusesse nakatunute üle arve pidamise meetodit ning arvestab nüüdsest ainult nendega, kelle diagnoos on kinnitatud põhjalike laborianalüüsidega.

Arvestusmeetodit muudetakse viimase kaheksa päeva jooksul juba teist korda. See võib statistikas segadust tekitada ja raskendada haiguse levikul silma peal hoidmist.

Eelmisel nädalal teatasid tervishoiuametnikud, et Hubei provintsi ja selle pealinna Wuhani kui epideemia epitsentri patsientide loendisse lisatakse kinnitatud laboriuuringuga diagnoositutele ka need, kelle nakatumine on tuvastatud kliiniliste meetoditega nagu kopsupilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles