KOHALIK VAADE Kolmejalgsed vallandasid Leedus liiklusraevu (13)

Vaidas Saldžiūnas
, ajakirjanik, Vilnius
Copy
Kuna Leedu politsei on keeldunud mobiilsete kiiruskaamerate juurde ise hoiatussilte panemast, on pahased autojuhid võtnud asja oma kätte ning hakanud teedele-tänavatele üles panema plakateid, mis teatavad kohtadest, kus radar kiirust mõõdab.
Kuna Leedu politsei on keeldunud mobiilsete kiiruskaamerate juurde ise hoiatussilte panemast, on pahased autojuhid võtnud asja oma kätte ning hakanud teedele-tänavatele üles panema plakateid, mis teatavad kohtadest, kus radar kiirust mõõdab. Foto: Erakogu/Facebook

Selle aasta alguses hakkasid Leedu sotsiaalmeedias, nutirakendustes ja mujalgi levima isevärki hoiatused: «Ettevaatust, autojuhid! Tripood teel!» Hirmul ja vihal pole siiski mingit pistmist peatse marslaste rünnakuga Maale, sest need tripoodid ei saabunud mitte Marsilt, vaid hoopis Eestist.

Eelmisel aastal kasutusele võetud PoliScan FM1d on saanud kõva vatti. Ainuüksi jaanuari jooksul on need Saksamaal valmistatud ja Eesti ettevõttelt 1,3 miljoni euro eest ostetud radarid tabanud 10 000 autojuhti, kes on ületanud piirkiirust märkimisväärselt. Pooled neist rikkujatest on pärit Kaunasest – Leedu suuruselt teisest linnast, mis on kurikuulus sealsete elanike agressiivse sõidustiili poolest.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles