Kanaari saartel pandi karantiini tuhande turistiga hotell

Copy
Adeje Palace hotell Tenerifel.
Adeje Palace hotell Tenerifel. Foto: Teich / Scanpix

Kanaari saartel Tenerifel pandi karantiini tuhande turistiga hotell pärast seda, kui seal peatuval Itaalia arstil kahtlustatakse nakatumist uude koroonaviirusse COVID-19, teatasid Hispaania ametnikud täna.

Adeje linna võimude teatel on eristatud H10 Adeje Palace hotell.

Hispaania meedia ütles, et hotellikompleksis peatub umbes tuhat turisti, kellel on nüüd keelatud lahkuda.

Itaalia arst on karantiinis ühes kohalikus kliinikus, kuni temalt võetud analüüse kontrollitakse Madridi lähedal asuvas haiglas, et kinnitada esialgne diagnoos, ütles Kanaari saarte regionaalpresident Ángel Víctor Torres.

Hispaania uudisteagentuur Europa Press ütles viitega regionaalvalitsuse tervishoiuametile, et itaallane oli saabunud Põhja-Itaalia piirkonnast, kus koroonaviirusesse on nakatunud mitusada inimest.

Arst läks eile vabatahtlikult Tenerife kliinikusse pärast seda, kui tal hakkas halb.

Kinnituse korral on tegemist Hispaania kolmanda COVID-19 juhtumiga ja teisega saartel, mis asuvad Aafrika rannikust umbes 100 kilomeetrit läänes.

Eesti välisministeeriumi sõnul hetkel Eesti kodanike sealviibimise kohta andmeid pole.

Ministeerium soovitab Tenerifel viibivatel Eesti kodanikel endast teada anda, kasutades selleks kas e-posti konsul@mfa.ee või telefoni 637 7440.

Leedu välisministeerium palus seoses koroonaviiruse ohuga vältida reisimist Kanaari saartele Tenerifele ja eriti selle Adeje linna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles