Taani annab Misāne Lätile välja enne 4. märtsi

BNS
Copy
Meeleavaldus Kristīne Misāne toetuseks Riias.
Meeleavaldus Kristīne Misāne toetuseks Riias. Foto: Edijs Pālens/LETA/Scanpix

Läti peaprokuratuur sai täna Taani asjaomastelt ametkondadelt teate, et Kristīne Misāne antakse neile kiminaalvastutusele võtmiseks välja ja tema tegelik üleandmine leiab aset enne 4. märtsi.

See teave edastati ka Riia ringkonnaprokurörile, kes Misāne asja menetleb ja valis talle tõkendmeetmeks vahi all pidamise.

Mäletatavasti on Misāne 2018. aasta lõpust Taanis vahi all.

Misānel on LAV-i kodanikuga 2015. aastal sündinud tütar, kuid vanemad läksid tülli ning mees väidetavalt väärkohtles nii naist kui tema kaht alaealist last.

Enda ja laste turvalisuse huvides pöördus Misāne 2018. aasta mais Lätti, kuid peeti 2018. aasta detsembris läbi Kopehaageni Mosambiiki lennates Taani võimude poolt kinni, kuna LAV oli kuulutanud ta Interpoli kaudu alaealise röövimise eest tagaotsitavaks. LAV-is ootab naist süüdimõistmisel kuni 15-aastane vangistus.

LAV-ile väljaandmise vältimiseks viimase meetmena kirjutas Misāne Läti peaprokurörile ülestunnistuse eestkoste kohtuotsuse eiramises, dokumendivõltsimises ja valedokumendi kasutamises, samuti ebaseaduslikes toimingutes rahandusinstrumentide ja maksevahenditega. 

Taani leidis Läti väljaandmisnõude olevat tugevama kui LAV-i oma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles