Helsingi narkopolitsei eksjuhile esitati mõrvasüüdistus

BNS
Copy
Foto: Vesa Moilanen/imago images/Lehtikuva/Scanpix

Erinevate kuritegude eest juba kümneks aastaks vangi mõistetud Helsingi narkopolitsei kunagine juht Jari Aarnio sai täna Helsingi esimese astme kohtus süüdistuse mõrvas.

Aarnio sai süüdistuse seoses Rootsi kuritegelikus ilmas tuntud Volkan Ünsali palgamõrvaga Helsingis Vuosaares 2003. aasta 16. oktoobril, kirjutab Iltalehti. Uurimisversiooni järgi oli Aarnio teadlik Ünsali kavandatavast mõrvast, kuid ei teinud midagi, et seda ära hoida.

Koos Aarnioga on Ünsali mõrvaga seoses saanud süüdistuse Soome motojõugu United Brotherhood kunagine juht Keijo Vilhunen. Motojõuk United Brotherhood teatas tänavu jaanuaris oma tegevuse lõpetamisest. Aarnio ja Vilhunen on eeluurimisel oma süüd kategooriliselt eitanud.

Rootsis elanud türklase Ünsali mõrvale ässitamise eest mõistis kohus 2005. aastal süüdi Tšiili-päritolu Leopoldo Gonzalez Carmona ja täideviijatena Janne Ranineni, Raimo Anderssoni ja Ilkka Leinoneni, kes said eluaegse vangistuse.

Leinonen on praeguseks tingimisi enne tähtaega vanglast vabastatud, Ranineni ennetähtaegne vabastamine tuleb arutusele veel sel aastal. Andersson tapeti kaks aastat tagasi, kui ta oli vanglast puhkusele lubatud.

Ünsali mõrvamotiiviks oli uurimisversiooni järgi asjaolu, et ta andis politseile infot 2002. aastal Stockholmi Arlanda lennuväljal toimunud sularahaveo röövi kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles