Briti vanaproua õpetas oma papagoi naabreid terroriseerima

Copy
Catherine Searle.
Catherine Searle. Foto: KMG / SWNS/ Scanpix

Ühendkuningriigis esitati kohtule kaebus, milles väideti, et 81-aastane vanaproua kasutas oma papagoid naabrite kiusamiseks.  Naabrid nimetasid linnulaulu piinamiseks.

Nagu märgib Briti väljaanne The Times, siis oskusliku laulja esituses võib ooper olla üks kaunimaid kunstivorme, kuid kurja pensionäri ja tema papagoi poolt esitatuna võib tegu olla lausa relvaga. Väidetavalt õpetas 81-aastane Catherine Searle oma papagoi laulma, et kiusata oma naabreid. Naine olla julgustanud lindu laulma ajal, mil naabrid oma aias aega veetsid.

Kenti krahvkonnas Sevenoaksi linnas elav kiuslik vanaproua jäi turvakaamera vaatevälja ka teistsuguste krutskitega. Salvestistest selgus, et ta määris 38 korral rasva naabritele kuuluvatele sõidukitele, kriimustas oma sõrmusega nende Toyotat, asetas naelad naabrimehe kaubiku rehvide alla ning loopis naabrite aeda koera väljaheiteid.

Searle tunnistas Maidstone’i kohtus oma teod üles ja sai karistuseks tingimisi vangistuse. Vanaproua naabrinaine ütles kohtuistungil: «Ma olen mures oma abikaasa pärast kui ta autoga sõidab. Kardan seda, mis võib juhtuda. Ta võib viga saada või põhjustada kohutava õnnetuse. Iga päev peab ta kontrollima oma auto rattaid, et olla kindel, et rehvide alla pole naelu pandud ja midagi pole katki tehtud.»

Naabrinaine Lydia Appleton rääkis, et kiusamine algas 2004. aastal, mil paar palus vanaproual vaiksemalt olla. Majas alates 1977. aastast elanud Searle’i sõnul said erimeelsused alguse hoopis parkimistüli tõttu.

Appletonide esindaja sõnul üritas Searle oma naabreid tahtlikult kiusata. «Ühel korral pani ta valjult mängima ooperimuusika, mis pani linnu kõvemini laulma,» rääkis ta.

Pildil olev papagoi ei ole kiusamisega seotud. 
Pildil olev papagoi ei ole kiusamisega seotud. Foto: SWNS.com/Scanpix

Naabrid ütlesid kohtus: «Ta üritab pidevalt leida viise, kuidas oma papagoid ärritada. Seda kasutab ta relvana. Need pidevad helid papagoi poolt on nagu piinamisvõte, sest võimatu on põgeneda valju ja lõikava heli eest, mida lind uuesti ja uuesti esile kutsub. Kui Searle läheb teise tuppa, paneb ta mängima muusika või käivitab televiisori. Selle eesmärgiks on lindu terve päev üles kerida. Lisaks ootab ta, et me aeda läheksime. Siis paneb ta jälle käima televiisori või muusika, et lind uuesti «esinema» saada.»

2017. aastal mõisteti Searle ühiskondlikult kasulikule tööle, sest ta loopis koera väljaheiteid Appletonide aeda. Sel korral tunnistas ta end süüdi varalise kahju tekitamises ja ahistamises. Karistuseks määrati lähenemiskeeld ja 70-päevane tingimisi vanglakaristus 12 kuu pikkuse katseajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles