Van Goghi «Kaksteist päevalille vaasis» jäi koroonaviiruse tõttu karantiini

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Vincent van Gogh, «Kaksteist päevalille vaasis»
Vincent van Gogh, «Kaksteist päevalille vaasis» Foto: Repro

Jaapani valitsus sulges riiklikud kunstimuuseumid kaheks nädalaks, paari päeva pärast pidi Londoni Rahvusgalerii rändnäitus rahvale uksed avama.  

Londoni Riiklik Kunstimuuseum teatas rändnäituse avamise edasilükkamisest Jaapanis, kuna riik otsustas sulgeda koroonaviiruse tõttu karantiiniks kõik muuseumid. Kunstimuuseumi sõnul teatas Jaapani kultuuriminister: «Kõik riiklikud kunstimuuseumid sulguvad täielikult kaheks nädalaks.» Just sulgusid ka Jaapani muuseumid nagu Tokyo Rahvuslik kunstikeskus ja Kyōto Rahvusmuuseum. 

Londoni Ravusgalerii meistriteosed pidid inimestele nähtavaks saama 3. märtsil Tokyo rahvuslikus kunstikeskuses, ajakirjanikud pidid näitust varem nägema. 

Tokyo kunstikeskus juhindub koroonaviiruse tõttu kultuuri-, spordi- ja teadusministri juhendist ning jääb suletuks 16. märtsini.

Londoni Riiklik Kunstimuuseum teatas rändnäituse avamise edasilükkamisest Jaapanis, kuna riik otsustas sulgeda koroonaviiruse tõttu karantiiniks kõik muuseumid. 
Londoni Riiklik Kunstimuuseum teatas rändnäituse avamise edasilükkamisest Jaapanis, kuna riik otsustas sulgeda koroonaviiruse tõttu karantiiniks kõik muuseumid. Foto: Vincent Jannink/AP/Scanpix Baltics

See tähendab, et kõik 60 Londoni Rahvusgalerii meistriteost, sealhulgas Van Goghi 1888. aastal maalitud teos «Kaksteist päevalille vaasis», mis on Euroopa piiri esimest korda ületanud, on nüüd Jaapani muuseumis karantiinis. Eelmüügis müüdi kümneid tuhandeid pileteid.

Koroonaviiruse ohvrite arv tõusis eilsega 200 inimeseni, koos nelja surmaga. Yokohama sadamas Diamond Princess kruiisilaeval oli rohkem kui 700 juhtumit ning neli surma. Kultuuriminister Kōichi Hagiuda jälgib olukorda järgmise kahe nädala vältel, kui see muutub kehvemaks, siis karantiini perioodi pikendatakse. 

«Hoiame oma partneritega tihedalt kontakti, Tokyo rahvusliku kunstikeskusega ja Yomiuri Shimbuniga ning loodame, et näitus avaneb 17. märtsil või nii kiirelt kui võmalik,» teatas Londoni Rahvusgalerii. «Loomulikult kõik sõltub Jaapani valitsuse soovitustest selles kiiresti muutuvas olukorras.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles