Siseministrid arutavad olukorda Kreeka-Türgi piiril (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Eile Kreeka Lesbose saarel maabunud paat 54 afgaani põgenikuga. Hoolimata varasematest teadetest, et Türgi ei hoia põgenikke enam riigis kinni, kinnitas riigi välisminister, et Ankara jätkab 2016. aastal ELiga sõlmitud rändeleppe täitmist.
Eile Kreeka Lesbose saarel maabunud paat 54 afgaani põgenikuga. Hoolimata varasematest teadetest, et Türgi ei hoia põgenikke enam riigis kinni, kinnitas riigi välisminister, et Ankara jätkab 2016. aastal ELiga sõlmitud rändeleppe täitmist. Foto: ARIS MESSINIS/AFP/Scanpix

Euroopa Liidu sisserände valdkonna eest vastutav volinik Margaritis Schinas kutsus kokku Euroopa Liidu (EL) siseministrid, et arutada Kreeka-Türgi piiril tekkinud olukorda põgenikega. 

Schinas ütles, et arutelud juba käivad Euroopa Komisjoni presidendi Ursula von der Leyeni, Kreeka peaministri Kyriakos Mitsotakise ja ELi siseasjade voliniku Ylva Johanssoniga. 

ÜRO rändeamet teatas pühapäeval, et Türgi maismaapiirile Kreekaga on kogunenud vähemalt 13 000 migranti, edastas Yle.Fi. 

Kreeka politsei kasutas laupäeval pisargaasi ja heligranaate, et tõrjuda migrantide korduvaid katseid jõuga üle piiri tungida.

Euroopa Liidu piirivalveamet Frontex teatas pühapäeval, et on seoses tuhandete migrantide kogunemisega piirile Türgiga kõrgendatud valvelolekus ja saadab Kreekasse lisajõude.

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ütles eile, et Euroopa Liit jälgib migrantide tõkestamata liikumist Türgist liikmesriikide Kreeka ja Bulgaaria piiride poole murega. «Meie peamine prioriteet praeguses staadiumis on tagada, et Kreekal ja Bulgaarial on meie täielik toetus. Me oleme valmis pakkuma lisatoetust, sealjuures maismaapiiril läbi ELi piiriagentuuri Frontex,» kirjutas von der Leyen Twitteris. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles