Vabaühendus: Türgi droonirünnakutes hukkus 19 Süüria sõdurit (1)

Copy
Kaader Türgi kaitseministeeriumi videost, mis kujutab õhulööki Süüria sõjaväeobjekti pihta.
Kaader Türgi kaitseministeeriumi videost, mis kujutab õhulööki Süüria sõjaväeobjekti pihta. Foto: AFP / Scanpix

Türgi droonirünnakutes Süüria Idlibi provintsile sai eile surma 19 režiimivägede sõdurit, teatas vabaühendus.

Sõdurid hukkusid õhulöökides sõjaväekonvoile Jabal al-Zawiya piirkonnas ja sõjaväebaasile Maaret al-Numani linna lähedal, vahendas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus paar tundi pärast seda, kui Türgi tulistas alla kaks Süüria sõjalennukit. 

Idlibis baseeruvad islamistlikud võitlejad, keda toetab Ankara, kujutavad endast suurimat takistust Damaskuse jõupingutustele taastada kontroll kogu Süüria üle.  

Türgi kinnitas täiemahulist sõjalist operatsiooni Venemaa toetatavate Süüria jõudude vastu pärast seda, kui lõppenud nädalal hukkus arvatavas režiimivägede õhulöögis 34 Türgi sõdurit. 

Samas on Ankara öelnud, et ei soovi otsest konflikti Moskvaga.

«Meie relvastatud droonid alla tulistanud õhutõrjesüsteem ja veel kaks õhutõrjesüsteemi hävitati, lisaks tulistati alla kaks meie lennukeid rünnanud režiimivägede SU-24 lennukit,» märkis Türgi kaitseministeerium. 

Süüria riigimeedia teatas, et Türgi väed ründasid kaht nende lennukit Idlibi kohal. Lennukite allatulistamist kinnitasid nii Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus kui kohalikud mässulised. 

Olukord Idlibi ümbruses oli niigi heitlik seoses Süüria maavägede jätkuva pealetungiga, mida toetavad Vene õhujõud. 

Vastasseis Venemaa liitlase Süüria vägede ja mässulisi toetava NATO liikme Türgi vahel on tekitanud kartusi laiema konflikti ja Euroopat ähvardava uue rändekriisi ees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles