Venemaa saadab Eurovisioonile kiiksuga punk-reiv bändi

Postimees
Copy
Venemaad esindab sel aastal Eurovisioonil ansambel Little Big.
Venemaad esindab sel aastal Eurovisioonil ansambel Little Big. Foto: Mihhail Terestšenko/TASS/Scanpix

Venemaa saadab sel kevadel Rotterdamis toimuvale Eurovisiooni lauluvõistlusele üllatuslikult ansambli Little Big, mis on tuntud kohati provokatiivse heli- ja videokeele poolest.

Little Bigi võistluslaul ei ole veel teada, kuid ilmselt selgub see lähipäevil. Võistluslugude esitamise tähtaeg on 9. märtsil. Ansambel esineb esimeses poolfinaalis 12. mail.

Peterburist pärit bänd kirjeldab enda muusikastiili punk-pop-rave`ina, mis laenab elemente Venemaal populaarsest hardbassist. Grupi koosseisu kuulvad Ilja Prusikin, Sonja Tajurskaja, Anton Lissov ja Sergei Makarov.

Grupi üks tuntumaid lugusid on «Skibidi», mis kogus ainuüksi avaldamise nädalal YouTube`is 23 miljonit vaatamist. Videost pärit tants muutus Venemaal äärmiselt populaarseks ja seda on jäljendanud kõik saatejuhtidest räppariteni.

Pärast singli «I`m OK» avaldamist kasvas grupi edu veelgi, kui videost pärit tants muutus sotsiaalmeediaplatvormis Tik Tok kõige populaarsemaks meemiks.

«See oli meie jaoks tõeliselt ootamatu,» lausus bändi liider Ilja Prusikin Komsomolskaja Pravdale pärast seda, kui bänd kuulutati Esimeses Kanalis riigi esindajaks lauluvõistlusel. «Loomulikult olime uudist kuuldes õnnelikud. Kuid siis muutus asi natuke hirmsaks. Venemaa esindamine on siiski suur vastutus.»

«Meil on hiiglaslikud ootused ja me kardame, et ei suuda neid täita,» lisas Prusikin. «Ma võin öelda, et laul saab olema lõbus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles