Taanis vangis olnud Misāne saabus Lätti

Copy
Kristīne Misāne.
Kristīne Misāne. Foto: cкриншот YouTube

Taanis kinni peetud ja Lõuna-Aafrika Vabariigi poolt taga nõutud lätlanna Kristīne Misāne saabus täna politseieskordiga kodumaale.

Täna pärastlõunal sai Läti prokuratuur teate, et Misāne on riigi politsei valve all toimetatud Iļģuciemi naistevanglasse. Prokuratuur peab esitama Misānele ametliku süüdistuse kümne päeva jooksul

Läti nõudis Misāne väljaandmist Taanist, kus teda peeti alates 2018. aastast kinni kahtlustatuna lapseröövis ja muudes kuritegudes. Interpol oli väljastanud Misāne kohta vahistamisorderi, sest naise väljaandmist nõudis Lõuna-Aafrika Vabariik.

Taani teatas 25. veebruaril, et Misāne antakse välja Lätile, ja määras väljaandmise tähtajaks 4. märtsi. Lätis süüdistatakse Misānet kolmes kuriteos – hooldusõigusega isa lapse külastamise õigust käsitleva kohtuotsuse täitmata jätmine, dokumentide võltsimine ja välismaise krediitkaardi väärkasutamine.

Misāne on öelnud, et ei ürita karistusest pääseda, kuid soovib kanda karistust Lätis, kus saab oma lapsi näha. Misāne lapsed elavad Lätis tema õe juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles