Tornaado nõudis Tennessees 25 inimelu

Copy
Nasville`i põhjaosa pärast tornaado hävitustööd.
Nasville`i põhjaosa pärast tornaado hävitustööd. Foto: Reed Welch/ Magnus News/SIPA/Scanpix

Tennessee osariiki tabanud tornaadod on nõudnud 25 inimese elu, jätnud tuhandeid majapidamisi elektrita ja mõjutanud tänaseid USA presidendivalimiste eelvalimisi.

Keeristormides on Tennessee osariigis jätnud elu 25 inimest. Kümned tuhanded majapidamised on elektrita ja sajad inimesed peavad vähemalt ajutiselt otsima uut elukohta. Nashville'i tuletõrje sõnul said nad väljakutseid umbes 40 varingule.

Nashville`is sai kahjustada kümneid hooneid ja haiglasse toimetati üle 150 inimese. Eriti rängalt sai kannatada Putnami maakond Nashville`ist idas.

Nashville'i linnapea John Cooper kutsus inimesi üles üksteist aitama. Linnas endas lükati eelvalimiste algust tunni võrra edasi. Osariigis loodi ka mitu alternatiivset valimisjaoskonda. 

Elanikud kirjeldasid, kuidas nad oma elu eest jooksid, kui majad nende ümber kokku kukkusid. Võimud teatasid kümnete tuhandete elanike jäämisest elektrita. 

«VARJUGE KOHE! SEE ON ÄÄRMISELT OHTLIK TORM!!!» kirjutas Twitteris riiklik ilmateenistus, kui tornaado tuiskas läbi piiirkonna Nashville'ist läänes. 

Telekanali ABC kohaliku haru videoklipis võis näha autorususid, purustatud angaare ning kümneid üksteise otsa paiskunud lennukeid Nashville'i lennuväljal. 

«Lähitundidel saadame välja täiendavaid otsingu- ja päästemeeskondi, avame varjupaiku osariigi erinevates paikades ning lähetame kiirabi- ja tuletõrjebrigaade enim kannatanud kogukondadesse,» kirjutas Twitteris kuberner Bill Lee.

Nashville'i tuletõrjeteenistus teatas, et Nashville'i erinevais piirkonnis varises kokku 40 hoonet. 

President Donald Trump kirjutas Twitteris, et jätkab sündmuste arengu jälgimist. «Föderaalvalitsus on teiega sel raskel ajal,» säutsus ta. 

«Hulk Tennesseed läbinud ränki torme põhjustasid suurt kahju hoonetele, teedele, sildadele, kommunaalettevõtetele ja äridele mitmes maakonnas,» märkis päästeamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles