Ukraina peaminister astus tagasi (3)

Copy
Ukraina endine peaminister Oleksi Gontšaruk.
Ukraina endine peaminister Oleksi Gontšaruk. Foto: VALENTYN OGIRENKO/AP/Scanpix

Ukraina parlament sai eile peaminister Oleksi Gontšaruki tagasiastumispalve, edastas raadiojaam Ehho Moskvõ.

Täna tuleb lahkumisavalduse arutamiseks kokku ülemraada erakorraline istung. Valitsuserakonna Rahva Teener fraktsioon soovib tagasiastumispalve rahuldada. 

Eile ütles peaministri tagasiastumise tagamaid tundev presidendierakonna Rahva Teener fraktsiooni allikas Interfaxile, et president Volodõmõr Zelenskõi võib esitada ülemraadale peaministrikandidaadiks Denõss Šmõgali.

«Teisipäevase seisuga on väga suur tõenäosus, et Oleksi Gontšaruk kirjutab tagasiastumisavalduse ja ülemraadale esitatakse Šmõgali kandidatuur,» ütles agentuuriga vestelnu eile.

Allikas märkis, et varem kaaluti Šmõgali peaministri kohusetäitjaks määramist, kuid sellest loobuti, sest ministreid peab kinnitamiseks esitama just nimelt peaminister.

Šmõgal määrati 4. veebruaril regionaalarengu asepeaministriks. 2. augustini 2019 oli ta Ivano-Frankivski oblasti kuberner.

Allika sõnul võib uude valitsusse ilmuda hulk uusi asepeaministreid, nende seas kaitseküsimuste asepeaminister, ütles ülemraada Rahva Teenri fraktsiooni esimees Davõd Arahhamia. Kaalutakse ka uue majandusküsimuste asepeaministri nimetamist.

Vahetuda võivad välis-, kaitse-, sotsiaal- ja tervishoiuminister.

Allikas arvas, et valitsuse liikmete kooskõlastamine jätkub kuni selle ülemraadale esitamiseni ja samal ajal võidakse värskendada ka presidendikantseleid.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles