Kuiv jää tappis kolm Moskva sünnipäevalist (1)

Copy
Sotsiaalmeediastaari Jekaterina Didenko sünnipäevapidu lõppes traagiliselt, kui basseini valatud kuiv jää kolm inimest tappis.
Sotsiaalmeediastaari Jekaterina Didenko sünnipäevapidu lõppes traagiliselt, kui basseini valatud kuiv jää kolm inimest tappis. Foto: twitter

Venemaa sotsiaalmeediastraari sünnipäevapidu lõppes traagiliselt, kui basseini valatud kuiv jää kolme peolise elu nõudis.

Rohkem kui miljoni jälgijaga Venemaa sotsiaalmeediastaar Jekaterina Didenko lasi enda 29-sünnipäeva tähistades basseini valada 30 kg kuiva jääd, millega loodeti tekitada basseinivee kohale põnevust suurendav udumass, teatasid uurijad.

Paraku surid kaks basseini hüpanud sünnipäevalist peopaigas ja kolmas ohver, sünnipäevalapse abikaasa Valentin, hiljem haiglas.

Veel neli inimest said keemilise põletuse ja mürgistuse. Kokkupuude kuiva jääga põhjustab hingamisraskusi ja peavalu, halvimal juhul kaotab inimene teadvuse ja kui ta piisavalt kiiresti abi ei saa, võib surra.

Uudisteagentuuri RIA Novosti teatel hüppasid ohvrid basseini vahetult pärast seda, kui sinna valati kuiva jääd. 

Selles Moskvas asuvas basseinikompleksis toimus traagiline kolme ohvriga lõppenud õnnetus.
Selles Moskvas asuvas basseinikompleksis toimus traagiline kolme ohvriga lõppenud õnnetus. Foto: Gavriil Grigorov/tass/Scanpix

Kuiv jää ehk süsihappelumi on tahke süsinikdioksiid. Kuiv jää tekib siis, kui vedel süsinikdioksiid rõhu langemisel kiiresti aurustub, moodustades valge lumetaolise massi.

Kui kuiv lumi veega kokku puutub, põhjustab see justkui udupilvekesi, aga võib halvimal juhul kaasa tuua hoopis plahvatuse.

Juhtumiga seoses alustati kriminaalmenetlust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles