Miljardär Bloomberg loobus presidendiks pürgimisest (2)

Copy
Demokraatide presidendikandidaadiks pürginud Michael Bloomberg teatas täna kampaania peatamisest.
Demokraatide presidendikandidaadiks pürginud Michael Bloomberg teatas täna kampaania peatamisest. Foto: MARCO BELLO/REUTERS/Scanpix

USA meediamagnaat Michael Bloomberg teatas kolmapäeval, et lõpetab demokraatide nominatsiooni püüdmise ja asub toetama mõõduka endise asepresidendi Joe Bideni Valgesse Majja pürgimist.

«Kolme nädala eest liitusin ma presidendiralliga, et alistada Donald Trump. Täna ma lahkun samal põhjusel; et alistada Trump, sest mulle on selge, et jätkamine teeks selle eesmärgi saavutamise keerulisemaks,» märkis ta oma avalduses. 

Miljardärist endine New Yorgi linnapea kulutas oma presidendikampaaniaks sadu miljoneid dollareid, kuid tal ei õnnestunud demokraatide eelvalimishooaja tähtsaimal päeval, nõndanimetatud superteisipäeval võita valimisi ainsaski 14 osariigist, kus hääletus toimus. 

Bloombergi strateegia oli ebatavaline. Ta ei järginud tavapärast traditsiooni ega võistelnud eelvalimiste esimeses neljas osariigis Iowas, New Hampshire'is, Nevadas ja Lõuna-Carolinas. 

Kuigi Bloombergil õnnestus täna võita demokraatide delegaate Californias, Tennessee', Colorado, Texase, Utah' ja Oklahoma osariigis, jäi ta maha Bernie Sandersist ja Joe Bidenist ning ka Elizabeth Warrenist. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles