VIDEO ⟩ Iraani arstid hoiavad tuju üleval tantsukeeldu eirates

Copy
Iraani tervishoiutöötajad loovad tantsides lõbusat meeleolu.
Iraani tervishoiutöötajad loovad tantsides lõbusat meeleolu. Foto: Kuvatõmmis videost

Koroonaviiruse puhanguga silmitsi seisvad Iraani arstid ja medõed eiravad tantsukeeldu, et nii enda kui patsidentide tuju üleval hoida.

Ulatusliku koroonaviiruse puhanguga võitlevad Iraani tervishoiutöötajad parandavad nii enda kui patsidentide tuju tantsides ja lauldes ning sellest levivad sotsiaalmeedias lustakad videod.

Avalik sündsusetu käitumine on Iraanis keelatud, mistõttu võib ka avalikus kohas tantsimise eest mõnikord oodata karistus.

Iraan on Hiina järel üks kõige enam koroonaviiruse tõttu kannatavaid riike, sest haigus on diagnoositud 2336 inimesel ja see on nõudnud 77 inimelu.

Teiste seas on haigestunud 23 Iraani parlamendisaadikut ja riigi asetervishoiuminister. Haiguse tagajärjel suri riigi kõrgeima juhi, ajatolla Ali Khamenei kõrge nõunik Mohammad Mirmohammadi.

Hiljuti teatas Islamivabariik, et haiguspuhanguga võitlemiseks mobiliseeritakse 300 000 sõdurit. Äärmusliku meetmena lubati vabadusse üle 50 000 vangi, sest rahvarohketes kinnipidamisasutustes kardeti viiruse hoogsat levikut.

Iraani on süüdistatud püüdlustes koroonaviiruse puhangut kalevi all hoida, mistõttu kardetakse, et haigestunute hulk võib olla seni kinnitatust suurem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles