Leedu välisminister kutsus ametivendi Moskva võiduparaadi eirama (1)

BNS
Copy
Leedu välisminister Linas Linkevičius.
Leedu välisminister Linas Linkevičius. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Leedu välisminister Linas Linkevičius kutsus oma Euroopa Liidu ametivendi üles mitte sõitma mais Moskvasse võiduparaadile, sest ministri arvates püüab Venemaa sellega tähistada praeguse «poliitilise sõja» võitu.

«Venemaa armastab sümboleid. Moskvas oodatav paraad ei ole ainult Teise maailmasõja lõpu tähistamine. Sellega püütakse tähistada praeguse Venemaa sõjapoliitika saavutusi,» ütles minister neljapäeval Zagrebis ELi välisministrite mitteametlikul kohtumisel. 

Ta kutsus ametivendi kriitiliselt hindama ametliku visiidi plaani Moskvasse, sest Linkevičiuse sõnul püüab Venemaa oma rohke suhtlemisega näidata, et suhted on tavapärased ja tal kipub see õnnestuma. 

Minister rõhutas, et praegu puuduvad eeldused ELi Vene-poliitika muutmiseks, sest Moskva jätkab naaber- ja teiste riikide siseasjadesse sekkumist ning muutub järjest agressiivsemaks.  

«Venemaa näitab kogu oma väge mitte ainult piirkonnas, vaid ka maailmas. Lääs ei saa loota partnerlusele Venemaaga, sest see ei osale tülide lahendamises, vaid loob neid. Me ei räägi üksnes Gruusiast ja Ukrainast, vaid ka Idlibist Süürias ja pingete kruvimisest Liibüas,» ütles Linkevičius.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles