NAISTEPÄEVA EEL ⟩ Naised saavad õiguse metroorongi juhtida ja sotsiaalmeediat hallata

Postimees
Copy
Moskva linnapea Sergei Sobjanin andis lilled esimestele naistele, kes õpivad parasjagu Moskva metrooronge juhtima.
Moskva linnapea Sergei Sobjanin andis lilled esimestele naistele, kes õpivad parasjagu Moskva metrooronge juhtima. Foto: Sergei Karpukhin/TASS/Scanpix

Naistepäeva eel õnnitleti Moskvas esimesi naissoost metroorongide juhte ja Indias saavad naised võimaluse hallata peaministri sotsiaalmeedia kontosid. Positiivsetest arengutest hoolimata pole ÜRO teatel maailmas ühtegi riiki, kus saavutatud oleks sooline võrdsus ja lõhe kadumist meeste ja naiste vahel võib oodata veel 166 aastat.

«Palju aastaid oli naistel suure koormuse tõttu keelatud metroos rongijuhtidena töötada. Nüüd on see keeld tühistatud, sest töö on muutunud mugavamaks. Järgmisest aastast naasevad Moskva metroosse naisrongijuhid,» ütles Moskva linnapea Sergei Sobjanin, kui kinkis lillekimbud esimestele Moskva metrooronge juhtima hakkavatele naistele.

Naiste lubamine metroorongide juhiistmele on osa tööministeeriumi laiema kavaga vähendada naistele keelatud tööde arvu. 2021. aasta 1. jaanuaril saab olema selliseid ameteid «ainult» sada. Nende hulka kuuluvad muuhulgas ohtlike kemikaalide, kaevandamise, pääste või lennundusmehhaanikaga seotud elukutsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles