Zatlers: politsei polnud päris valmis

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti president Valdis Zatlers tegemas meediale avaldust Riia vanalinnas puhkenud märuli järel.
Läti president Valdis Zatlers tegemas meediale avaldust Riia vanalinnas puhkenud märuli järel. Foto: Reuters / Scanpix

Läti president Valdis Zatlers kritiseeris riigi eriteenistusi eilseteks rahutusteks mittevalmisoleku pärast, kuid nõudis ka valitsusvastase massimiitingu organiseerijatelt vastutust.


Zatlersi sõnul ei olnud sisejulgeolekujõud Riia vanalinnas toimunuks täies valmiduses, vahendas LETA.

Siseministeerium peab tema sõnul tegema sellest oma järeldused, sest oma arvamust avalikult väljendavad inimesed peavad olema kaitstud.

Läti riigipea mõistis keskpäeval tehtud avalduses hukka igasuguse vägivalla ja väljendas kaastunnet kannatanutele. Huligaanid peavad tema sõnul saama karistada.

Presidendi arvates peavad eilsete sündmuste eest aga vastutuse võtma ka opositsiooni massimeeleavalduse korraldajad, sest «nad on otseselt vastutavad selle eest, kus, millal ja kuidas üritust peetakse».

Samas rõhutas ta sedagi, et lätlaste sõnavabadust tuleb hoida. Ta märkis, et kui tavaliselt on lätlased uhked oma võime üle lahendada asju rahumeelselt, siis «eile läks midagi valesti».

Zatlers avaldas arvamust, et märulini viinud probleemi juured peituvad «katastroofiliselt madalas usaldustasemes valitsuse ja ametiisikute suhtes».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles